Menonton Gaming Stream: Normal atau tidak?

                                        Image result for the international
Jika anda merupakan seorang pengguna tegar Facebook dalam kehidupan seharian, pastinya anda pernah terlihat perkongsian sumber video streaming yang dilakukan oleh beberapa pengguna.


Image result for facebook gaming streamGaming stream adalah satu video yang dihasilkan melalui siaran langsung dan tidak langsung. Di Malaysia sahaja, terdapat lebih dari 50 orang streamers yang aktif melakukan perkongsian dan pengstriman ini.

Jika dilihat kepada jumlah tontonan, ia melangkaui jumlah tontonan biasa bagi sesetangah video lain. Malahan, ada corak tertentu untuk jumlah tontonan ini dimana ia mampu memperoleh jumlah tontonan sebanyak 1000 secara purata bagi seorang streamers terkenal untuk setiap hari.

Image result for PUBG gaming streamAdakah ia normal sekiranya anda sering menonton video stream ini? Jawapannya adalah ya, ia merupakan satu aktiviti yang dilihat sebagai normal dalam menonton sesuatu yang menghiburkan. Bagi setiap individu, minat terhadap jenis hiburan adalah berbeza dimana ada diantara kita yang lebih gemar menonton rancangan hiburan, sitcom komedi dan juga drama sebagai hiburan. Begitulah juga klasifikasi terhadap aktiviti menonton Gaming Stream ini.

Oleh itu, untuk anda yang cukup berminat dan hampir setiap hari menonton stream, anda tidak lagi perlu risau sekiranya anda terfikir adakah ia penyakit atau sindrom tertentu yang terdapat pada diri anda!


                                     Image result for PUBG gaming stream

Post a Comment

0 Comments